Polaris World

By: Polaris Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 7-Aug-2009 14:07 Email | Share | | Bookmark
Bukit Tinggi, Genting Highland



Atas permintaan...wahaha...mcm ada fan je...malas sebenarnya nak upload gmbar2 ni sebab rasa macam tak best...cuaca panas sangat walaupun namanye kat Bukit Tinggi. Tambah dengan letih n penat...ambik gambar pun tah apa2...



ni pulak...tah apa ke nama tempat ni...pegi je...tapi nama tempat pun tak tau



ni percubaan makro yang pertama...


Thursday, 23-Apr-2009 02:37 Email | Share | | Bookmark
Pesta Buku 2009

 
 
Pesta Buku kembali lagi...Aku antara pengunjung setia setiap kali ada pesta buku di PWTC. Seronok dikelilingi buku-buku yang berbagai tajuk, berbagai informasi, kemahiran dan pengetahuan daripada pelbagai penerbit. Rasa macam nak beli je semua buku-buku ni... . Harap-harap dapat buat library sendiri semula mcm dulu2. Kecik pun jadi le...





Quote:
ni...si comel yang masih terlena waktu kami sampai ke PWTC...kena tunggu dia bangun dulu sebelum pergi ke mana2 gerai buku.






Quote:
Yg ni langsung tak disangkakan...selalunya bila ke pesta buku, hajat hati mencari personaliti-personaliti yang terkenal untuk di upload ke dalam fotopages atau blog nanti. Mcm biasa aku mencari2 bahan yg sesuai dan menghala kamera ke atas pentas. Sudahnye terperanjat sendiri bila fokus saje ke atas pentas, rupanya personaliti tu abang sendiri...huhuhu...terperanjat giler...
ye lah...biasa ambil gambar org lain beri ceramah...tak pernah terjumpa abang sendiri beri ceramah tu yang terperanjat...apa pun...all the best n tahniah untuk Along...memang dah sampai masanye untuk Along pun duk kat atas tu...


Wednesday, 18-Mar-2009 03:13 Email | Share | | Bookmark
Blogspot

Buat semua yang selalu singgah di fotopages ni...silalah singgah ke blog saya yang baru saja dibina beberapa hari lalu...cadangannya untuk menggantikan fotopages bila sampai masanye nanti...bukannya apa...nanti kalau banyak sangat blog...tak larat update pulak...
ni alamatnya...

http://polaris0712.blogspot.com


Friday, 20-Feb-2009 04:16 Email | Share | | Bookmark
Senja nan merah...



Quote:
Dikala senja nan merah,

bumi ini terus dihujani peluru-peluru tajam,

rakus menerkam jiwa-jiwa suci...



Lantas,

Wujudkah lagi bunga kemanusiaan,

Dikala bumi ini terus tergadai,

Disimbahi darah suci jelata nan tak berdosa,

Dihujani peluru tak berarah,

Ditindas tanpa belas terasa,

Yang nyata tiada detik akhirnya..



Wujudkah lagi bunga kemanusiaan,

Pabila yang jujur ditindas, yang dusta diagung,

Pabila yang miskin diremeh, yang kaya disanjung,

Pabila yang bestari disisih, yang jahil dirujuk,

Pabila kebaikan pupus, kejahatan berleluasa,

Pabila yang batil menguasai yang hak.



Wujudkah lagi bunga kemanusiaan,

Tika kekejaman terus diperhati, tanpa sebarang unsur nurani,

Tika dunia penuh anasir bahaya, tanpa wujud usaha menghalang,

Tika manusia terus kaku, dicengkam kekejaman neraka duniawi...



Wujudkah lagi,

Wujudkah lagi bunga kemanusiaan..

Wujudkah...

By Afiz@Tagged

http://www.tagged.com/ntahla

Tq fiz beri pinjam sajak ni...




Tuesday, 17-Feb-2009 04:14 Email | Share | | Bookmark
Matahariku 2

Masih dengan matahari...skrg ni aku di Port Dickson...ada program esok. Semalam petang aku ke bandar Port Dickson...masa balik aku singgah di Bt.4...sebab waktu tu aku rasa matahari memancar dgn cantik sekali...tak terlalu terlindung awan.

Duduklah aku sorang2 mengadap laut...mesti ada yg tertanya2 apa lah yg dibuat dek org tu kat tepi laut sorang2

Ini lah hasilnya...sampai pedih mata aku masa shoot gambar2 ni...masa drive balik pun terasa matahari tu ada depan mata aku je...



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net